Η ιστορία μας

Πώς ξεκινήσαμε και ποια ήταν η ιστορία και η ιστορία του e-shop μας Cool-mania; Εδώ θα προσπαθήσουμε να σας πούμε πώς ξεκίνησαν όλα από το 2010 μέχρι σήμερα :) Οπότε καθίστε αναπαυτικά και διαβάστε το μονοπάτι που έχουμε διανύσει και το μονοπάτι που ακόμα περπατάμε. Δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε τώρα χωρίς την υποστήριξή σας.

Αυτές είναι οι ΗΠΑ στην αρχή του ταξιδιού μας :)

ομάδα cool-mania

Ήταν το 2010...

Φέτος ήταν για την ομάδα μας η χρονιά ίδρυσης της ιστοσελίδας Cool-mania. Ξεκινήσαμε σε έναν μικρό, μικρό χώρο 3 γραφείων και μιας αποθήκης, στη σοφίτα, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν σαν την έρημο Σαχάρα :) Αλλά χάρη στον ενθουσιασμό που βάλαμε σε αυτό, το πήραμε ως πρόκληση, ότι οι αρχές είναι δύσκολες και έτσι δεν τα παρατήσαμε παρά τη ζέστη ή τον μικρό χώρο. Και κάπως έτσι φάνηκε στο γραφείο μας στην παρακάτω φωτογραφία.

τις παλιές εγκαταστάσεις της εταιρείας cool-mania

Έτσι έμοιαζε η πρώτη έκδοση του ιστότοπου COOL-MANIA

Τα καταφέραμε και παρά τις πιο δύσκολες συνθήκες και τον μικρότερο χώρο, δημιουργήσαμε την πρώτη έκδοση του e-shop από το 2010 όπου πραγματικά είχαμε μόνο λίγα προϊόντα, ξεκινήσαμε το σύστημα παραγγελιών και την αποστολή εμπορευμάτων. Μέχρι τότε ο ιστότοπός μας λειτουργούσε μόνο για 3 μεταλλάξεις γλώσσας. Παρόλα αυτά, έγινε πολλή δουλειά, κυρίως για να πιάσουμε όλα τα "μύγες ή σφάλματα" όπως τα λέμε, που μπορεί να προκύψουν κατά την καθημερινή εργασία στο e-shop, για την εκτέλεση του συστήματος παραγγελιών, αποστολής, αναπλήρωσης αποθεμάτων και οικονομική και υποχρεώσεις τιμολόγησης. Μάθαμε τα πάντα κατά τη λειτουργία του e-shop :)

cool-mania παλιά ιστοσελίδα

ΕΤΟΣ 2011

Προκειμένου να αποκτήσουμε ευαισθητοποίηση και προβολή του e-shop μας και να τραβήξουμε την προσοχή νέων πελατών, θέσαμε ως στόχο να επισκεφτούμε τοπικά μουσικά φεστιβάλ, όπως BEEFREE 2011, DOWNLOAD festival ZV κ.λπ. - όπου παρουσιάσαμε τα προϊόντα μας στους νέους . Καταφέραμε να συλλέξουμε αρχικές, πολύ σημαντικές επαφές και να λάβουμε σχόλια από τους πελάτες, και επίσης με βάση αυτό, επεκτείναμε το τμήμα των προσφερόμενων προϊόντων μας, το οποίο αρχικά αποτελούνταν μόνο από προϊόντα LED, όπως μπλουζάκια φωτισμού, ζώνες φωτισμού , προϊόντα πάρτι και άλλα.

festival befree 2011 cool-mania web

Κατεβάστε την παρουσίαση του φεστιβάλ cool-maniaκατεβάστε το περίπτερο πωλήσεων φεστιβάλ cool-mania

ΕΤΟΣ 2012

Φέτος το 2012, επικεντρωθήκαμε κυρίως στην επέκταση της γκάμα από περίπου 100 προϊόντα σε περίπου 300 προϊόντα , ακόμα κι αν έπρεπε να περιοριστούμε σε μικρούς χώρους αποθήκης περίπου 60 m2. Αυτό ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς καινούργια και νέα κουτιά εμπορευμάτων έφταναν σχεδόν καθημερινά και δεν είχαμε πουθενά να μετακινηθούμε. Έπρεπε να βρούμε κάποιο είδος συστήματος γιατί τα κουτιά και τα αγαθά σχεδόν μας έσπρωξαν έξω από το γραφείο, αλλά κάναμε τα πάντα με αγάπη και παρόλα αυτά διασκεδάσαμε :)

Συνωστισμένοι χώροι της εταιρείας cool-mania media leaders ltd

ΕΤΟΣ 2013

Ήρθε η στιγμή που ξέραμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε περισσότερο και να βρούμε νέες συνεργασίες, νέα προϊόντα και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε εκθέσεις ηλεκτρονικών στο Χονγκ Κονγκ. Οι εκθέσεις ήταν μεγάλο όφελος για εμάς, μας βοήθησαν να προσανατολιστούμε στον μεγάλο κόσμο των επιχειρήσεων. Ήταν μια ευκαιρία να αποκτήσουμε νέες επαφές για επιχειρηματικούς εταίρους και αποκτήσαμε ακόμη μεγαλύτερη επισκόπηση σε νέα καινοτόμα προϊόντα, τάσεις και τι είναι "IN" και τι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να πουλάμε στον ιστότοπό μας. Και αφού συλλέξαμε επαφές και πληροφορίες σχετικά με τους προμηθευτές, ξεκινήσαμε να λανσάρουμε άλλους τύπους της σειράς προϊόντων μας, όπως κάμερες, αντικείμενα κατασκοπείας ή διάφορα ενδιαφέροντα gadget ή πράγματα που πρέπει να έχετε.

Επίσκεψη cool-mania στην έκθεση ηλεκτρονικών του Χονγκ Κονγκέκθεση Hong Kong cool-mania media leaders company

Ο διευθύνων σύμβουλός μας Mário στη μεγάλη έκθεση στο Χονγκ Κονγκ

asiaworld expo mario bruchanik

ΕΤΩΝ 2014-2015

Αυτά τα έτη 2014 - 2015 αποφασίσαμε να πιστοποιηθούμε με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 . Για να κερδίσουμε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πελατών μας, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 και να χαρτογραφήσουμε όλες τις διαδικασίες από την παραλαβή παραγγελιών έως την αποστολή εμπορευμάτων, τη διαδικασία παραπόνων κ.λπ. Όλες οι διαδικασίες στην εταιρεία μας παρακολουθούνται προσεκτικά και τις δικές τους ακριβείς διαδικασίες για την επίλυσή τους. Είναι σίγουρα ένα βήμα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της αξιοπιστίας της εταιρείας μας και στη διεθνή σκηνή.

ISO 9001 πιστοποιητικό media leaders sro

ΕΤΩΝ 2016-2018

Τα έτη 2016 - 2018 ήταν καθοριστικά χρόνια για εμάς όσον αφορά τη δημιουργία ενός εντελώς νέου ιστότοπου Cool-mania , προσθέτοντας πολλές λειτουργίες και επεκτείνοντας τις γλωσσικές εκδόσεις σε 20 (επί του παρόντος έχουμε έως και 38). Επικεντρωθήκαμε επίσης στην προσθήκη νέων προϊόντων, από τα οποία είχαμε ήδη περίπου 2000 εκείνη την εποχή (σήμερα περισσότερα από 5000). Νέα προϊόντα από διάφορες κατηγορίες όπως το τμήμα auto moto, όπου έχουμε εξασφαλίσει συνεργασία με υψηλής ποιότητας προμηθευτές καμερών και συστημάτων οπισθοπορείας. Η κατηγορία των κατασκοπευτικών προϊόντων, gadgets, must-have, ακόμη και ειδών για πάρτι έχει επίσης επεκταθεί. Προσθέσαμε μια νέα κατηγορία ομορφιάς και εξωτερικού χώρου, που αμέσως βρήκε τους θαυμαστές τους.

cool-mania νέα εμφάνιση ιστοσελίδας

ΕΤΟΣ 2019

Το 2019 ήταν μια χρονιά κλειδί για εμάς όσον αφορά τη μετακόμιση σε νέες εγκαταστάσεις. Φτάσαμε στο στάδιο όπου δεν είχαμε πλέον χώρο αποθήκευσης αγαθών από τους προμηθευτές μας και ήταν κυριολεκτικά απαραίτητο να μετακομίσουμε σε νέες, δικές μας εγκαταστάσεις. Όχι μόνο η γκάμα των προϊόντων μας έχει μεγαλώσει, αλλά και η ομάδα των 8 cool-maniacs μας :) Έτσι έπρεπε να ψάξουμε για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Κι έτσι πήγαμε να δούμε τη νέα αποθήκη με γραφεία και packing room, όπου μπορούσαμε να φανταστούμε τη μελλοντική μας λειτουργία και τα καταφέραμε:) Άλλωστε κρίνετε μόνοι σας.

μια ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις cool-mania

Πρωτότυπη πρόταση - οπτικοποίηση εκθεσιακού χώρου

Στην αρχή ήταν απλώς ένας άδειος χώρος , αλλά με μεγάλες δυνατότητες λειτουργίας και αφού περνάμε πολύ χρόνο στη δουλειά, έπρεπε επίσης να σκεφτούμε πώς να προσαρμόσουμε και να εναρμονίσουμε τη λειτουργία του e-shop με τις συνθήκες για την άνεση του οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, καθώς και οι πελάτες που θα έρθουν να δουν και να αγοράσουν τα αγαθά αυτοπροσώπως. Και έτσι ετοιμάσαμε μια αρχική απεικόνιση του πώς θα μοιάζουν οι χώροι εργασίας, η αποθήκη, τα γραφεία, οι κοινωνικές εγκαταστάσεις, η κουζίνα και ο εκθεσιακός χώρος, που θα χρησιμεύσει όχι μόνο ως χώρος εισόδου για τους πελάτες, αλλά και ως παρουσίαση των προϊόντων μας. Είχαμε λοιπόν ένα όραμα και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την ανοικοδόμηση.

Εκθεσιακός χώρος οπτικού σχεδιασμού ηγέτες πολυμέσων

Και αρχίσαμε να ξαναφτιάχνουμε...

Αρχικά άρχισαν να αναδιαμορφώνονται οι εσωτερικοί χώροι, χωρίσματα γραφείων, εκθεσιακός χώρος, αποθήκη κ.λπ. Ταυτόχρονα, έπρεπε να ασχοληθούμε με την εγκατάσταση ηλεκτρικών καλωδιώσεων, κλιματισμού, ανάκτησης, πλακιδίων, πεζοδρομίων, χώρων υγιεινής κ.λπ. Επιπλέον, τα γραφεία επιπλώθηκαν από τραπέζια και καρέκλες γραφείου, από υπολογιστές, εκτυπωτές, τηλέφωνα, είδη γραφείου μέχρι στυλό στα τραπέζια :)

αναδιαμόρφωση των νέων χώρων cool-maniaπροετοιμασία της αποθήκης media leadersαποθηκευτικοί χώροι προετοιμασία coolmania

Δεν ξεχάσαμε τη διαφήμιση των χώρων...

Και όλα αυτά συνέβησαν διατηρώντας την καθημερινή λειτουργία του e-shop στους παλιούς χώρους, καθώς έπρεπε να διατηρήσουμε την ομαλή ροή των παραγγελιών και των αποστολών των εμπορευμάτων για τους πελάτες μας. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την τροποποίηση των εξωτερικών χώρων, το κόλλημα διαφημιστικών φύλλων για να μας βρει ο κόσμος στη νέα διεύθυνση :)

δροσερό μανιακό σοβάτισμα χώρων

Και τέλος, μεταφορά της εταιρείας και της αποθήκης σε νέες εγκαταστάσεις

Και αυτό ήταν απόλυτο χάος, γιατί η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος σε νέους χώρους έπρεπε να προσαρμοστεί στη μετακίνηση (την πιο πολυσύχναστη περίοδο των Χριστουγέννων) και ταυτόχρονα στη μεταφορά χιλιάδων αντικειμένων και στη διαλογή και αποθήκευση εμπορευμάτων στο Έπρεπε να συντονιστούν τα ράφια και όλα αυτά μαζί με την κανονική λειτουργία του e-shop και την διεκπεραίωση των παραγγελιών , κάτι που φαινόταν αδύνατο, αλλά το καταφέραμε και αυτό :)

εταιρεία cool-mania μετακομίζειεταιρικοί χώροι που κινούνται coolmaniaαναπλήρωση αποθεμάτων προϊόντων cool-mania
ηγέτες μέσων μαζικής ενημέρωσης χώρων αποθήκηςεταιρικός πίνακας ανακοινώσεων ηγέτες των μέσων ενημέρωσης cool-mania

Τα καταφέραμε! Η παρέα μετακόμισε, η μεγάλη γιορτή και πάμε για αυτό :)

ηγέτες των μέσων ενημέρωσης της εταιρείας εορτασμού cool-mania

ΧΡΟΝΙΑ 2020 - έως σήμερα

Και κάπως έτσι μοιάζει η εταιρεία μας σήμερα όταν μας επισκέπτεστε:) Τα καταφέραμε παρά μια πολύ δύσκολη περίοδο όταν ήρθαν οι κακές στιγμές του Covid-19 το 2020, που ανάγκασε την εταιρεία μας να κλείσει για μερικές εβδομάδες και ήταν πραγματικά αισθητή στον αριθμό των συνολικών παραγγελιών.
Παλέψαμε όπως όλοι, ελπίζαμε σε ένα καλύτερο αύριο και προσπαθούσαμε συνεχώς να προχωράμε μπροστά και να σας φέρνουμε νέα και νέα προϊόντα και βελτίωση για εσάς.

νέος εκθεσιακός χώρος coolmaniamedia leaders cool-mania showroomβιτρίνες προϊόντων cool-mania

Η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος ® για το COOL MANIA είναι πλέον επίσημη...

Καταχώρηση εμπορικού σήματος cool-mania

Είμαστε εδώ μαζί σας από το 2010 :)

ηγέτες των φωτογραφικών μέσων της ομάδας cool-mania

Και πιστεύουμε ότι μας περιμένουν πολλά χρόνια μαζί σας...